Over Laura Monathen

"Als je lekker in je vel zit, dan gaat alles beter".

 

Laura Monathen (1988) is een sportieve dame en creatief econoom. Geboren te Geleen, Limburg en woonachtig in Almere Buiten. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd waaronder de HBO studie commerciële economie International Events, Music and Entertainment studies. Ze is fulltime werkzaam bij een energiebedrijf en volgt haar passie waaruit maatschappelijke projecten ontstaan. Als energiecommissaris zet ze zich in om de sociale energietransitie te versnellen met hart voor de natuur.

 

Haar sportcarrière begon al jong met klassiek ballet en zwemmen. Daarna volgde streetdance, kickboksen, paalfitness en hardlopen. Na een enkelblessure mocht ze even niet meer rennen en springen. Via YouTube en de sportschool kwam ze in aanraking met calisthenics; krachttraining met het eigen lichaamsgewicht.

 

Caliswattuh? Het woord calisthenics komt van de oude Griekse woorden 'kálos', wat mooi betekent, en 'sthénos', de betekenis kracht. MOOIE KRACHT. Het is de kunst om met het eigen lichaam in een atletisch gespierde fysieke te transformeren. De sport is al eeuwenoud. Het kan altijd en overal, IMAGINEERING maakt het tot een unieke belevenissport. Er zijn verschillende materialen als hulpmiddel te gebruiken. Een andere benaming is streetworkout.

 

Binnen een jaar training gaf ze haar eerste demonstratie en nam ze last minute deel aan haar eerste battle ‘’Queen of the Barz” tijdens FIBO, de grootste fitnessbeurs van Europa, in Keulen, Duitsland. Vervolgens nam ze zoveel mogelijk deel aan wedstrijden en demonstraties om de sport bekender te maken. Als een van de weinige vrouwen of de enige vrouw tussen de mannen wil ze andere mensen motiveren om ook te gaan sporten, om sterker te worden, zowel mentaal als fysiek. Ze wilde heel graag calisthenics parken realiseren in buurten. Na twee jaar is er een Nederlandse opleiding via de AALO. Laura is een van de eerste studenten tot calisthenics trainer level 1 en fotomodel voor het studieboek. Ze gaf bootcamps in de wijk en heeft diverse evenementen georganiseerd. Calisthenics was nog een onbekende urban sport die de afgelopen jaren is gegroeid. Ze heeft 10 jaar ervaring, van beginnende sporter tot atleet en jury over de wereld en twee gerealiseerde calisthenics parken. Ze vindt het leuk om met kennis en ervaring, mensen te kunnen helpen met hun kracht en uithoudingsvermogen en een betere atleet te worden.

 

Vanaf 2012 heeft Laura diverse duurzame projecten uitgevoerd in samenwerking met AgentschapNL, CoForce, COS Limburg, Coöperatie Lijnspel, Funtrax, Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Amsterdam, Kiwanis Geleen, Land van Limburg, Milieugroep Sittard-Geleen, Nudge, Phoenix burnout centrum, Provincie Limburg, Vereniging Mondiaal Beleid, Stichting Limburg Elektrisch, Stichting SES en 02025.

 

Op 14 mei 2018 benoemd tot Energiecommissaris Amsterdam Zuidoost. De energieke samenleving van overvloed.

 

Verandering:
Sociaal ondernemer met een passie voor een gezondere omgeving door te inspireren. Een vrouw met een missie om de wereld gezonder te maken middels duurzame evenementen, pr en coaching.

 

Media shortlist:

AD, RTL nieuws, Limburgs Dagblad, Eindhovens Dagblad, L1, 3FM, Zuidoost TV, Echo, Het Parool, MUG Magazine, Trouw, Zuidoost & Meer, Pakhuis de Zwijger / New Metropolis Zuidoost.

Laura Monathen

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

> Lees verder Laura Monathen

Calisthenics
trainer

> Lees verder Laura Monathen

PR, Social Media
Event Management

> Lees verder Laura Monathen