Geld investeren op je energierekening

Mensen vragen naar de terugverdientijd van investeringen in een auto, een koelkast, zonnepanelen en noem het maar op. Wij zijn de eerste generatie die klimaatverandering echt bemerken en de laatste die er nog wat aan kunnen doen. Heeft ons werkzame leven een terugverdientijd? Hoe laten we onze leefomgeving achter aan de toekomst; je kinderen, familie en klimaatvluchtelingen naar de Westerse wereld?

Dief van je eigen portemonnee
Je huidige energierekening kent helemaal geen terugverdientijd; dat geld is iedere maand gewoon weg. En dan heb je nog de vrije keus uit een duurzame of een fossiele grijze energieleverancier. Doe dat bedrag maar eens keer 12, dat betaal je ieder jaar voor stroom en gas. Je hele leven. Wat als je energierekening maar 120 euro per jaar zou zijn? Als dat zo is of minder zelfs, heb je het goed gedaan! Voor de meesten geldt dit niet.
Rente op je spaarrekening? Tegenwoordig een variabele rente tot 0,05! Daar krijg je meer voor terug via Zuiderlicht of CrowdAboutNow of Oneplanetcrowd. Maar je kan ook kijken hoe je investeert in besparingsmaatregelen en het zelf opwekken van elektriciteit via zonnepanelen. Met een groen dak blijft het extra koel in de hete zomer.

Doener
Ik huur bij de Alliantie en verdiep mij nu in een Zelf Aangebrachte Voorziening. Omdat mijn appartementencomplex nog niet aan de beurt is met een zonnepanelen project. Graag vraag ik hulp van experts om een energiescan te laten maken, het aanvragen van de subsidie groene daken en het realiseren van een groen dak met zonnepanelen. Wat zou ik als huurder nog meer kunnen doen om mijn energierekening om laag te kunnen brengen?

Leesvoer: een handleiding voor huurders die zonnepanelen op hun dak willen.

Er zijn koplopers nodig die laten zien dat het wel kan. Doe je mee? https://02025.nl


Laura Monathen

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

> Lees verder Laura Monathen

Calisthenics
trainer

> Lees verder Laura Monathen

PR, Social Media
Event Management

> Lees verder Laura Monathen