30 levensjaren * Bewegen en Verbinden *

"Mensen met elkaar in contact brengen en in beweging krijgen, daar krijg ik energie van". Dat was de afsluitende zin van mijn interview in 'De Limburger' op 12 april 2013. Een journalistiek stuk van Erwin Schmidt.

 

26/02/2018

Als klein meisje was ik heel erg verlegen. Maar voor het goede doel ga ik graag op pad om de wereld te verbeteren.
Het begon al vroeg. Voor de WNF Rangerclub ging ik de deuren langs om actie te voeren voor de Orang-Oetan en de Schildpadden. Daarna kwam de UNICEF Loop met als doel zoveel mogelijk geld op te halen om kinderarbeid tegen te gaan. Verder danste ik en zwom heel graag bij Laco Glanerbrook te Geleen.

 

Vanaf 13 jaar mocht ik zelf geld gaan verdienen, dit begon met de lokale weekkranten rond te brengen. Ik hield mij een paar jaar niet bezig met actievoeren. Studie en puberteit oftewel "Work hard, party harder'.

 

In 2009 ging ik mij verdiepen in de kledingindustrie, ik was 21 jaar en studeerde in Brabant. Waar komen mijn broeken en truien vandaan? Hoe worden ze gemaakt? Ik las boeken, artikelen en sloot mij aan bij StoereVrouwen en Doenersnet. En maakte kennis met een projectgroep mensen die EerlijkWinkelen hebben opgericht. We hebben samen veel leuke activiteiten uitgevoerd. Het zijn er teveel om op te noemen, deze komen terug in nog te schrijven blogs en e-books!
Mijn duurzaamheid obsessie sloeg door naar voeding, afval, mobiliteit en energie. Dit heeft mijn verdere privé leven en carrière beïnvloed. 

 

De Energieke hoogtepunten waren in 2012, vlak na het behalen van mijn HBO Bachelor. Ik organiseerde een groots evenement op de Floriade voor Limburg Elektrisch en vier informatie bijeenkomsten over zonnepanelen. Uit navraag bij de provincie bleek dat het doel van '500 zonnedaken in Sittard-Geleen' was behaald. Ook deed ik mee aan de Nudge Leadership Challenge en was ik betrokken bij de basis voor het SER Energieakkoord. Na het organiseren van een Energiebeurs en de actie Fietsen voor Bomen in 2013 had ik een pauze nodig. Balans opmaken en verandering. Een chaotisch jaar volgde waarin ik vanuit Geleen naar Amsterdam verhuisde. Ik werkte o.a. voor stichting 'De Groene Grachten' om de 'Solar Boat Parade' mede te organiseren, een initiatief van Wubbo Ockels. Daarna dook ik een paar jaar in de financiële wereld en de sportschool. Het laatst genoemde is te zien op m'n website met een lijst aan demonstraties en wedstrijden + beeldmateriaal op sociale media: InstagramFacebook en Youtube. De spiermassa die ik de afgelopen jaren heb gekweekt. 2018 wordt anders. Een combinatie van alles doorzetten op een ander level! Momenteel verspreid ik de boodschap van VeiligeBuurt app en Buurauto namens Bewonersplatform Venserpolder in de wijk om de woon- en leefomgeving te verbeteren.

 

Heb je vragen of wil je meer weten over een vermeld initiatief? Ik ontvang graag een bericht van je!


Laura Monathen

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

> Lees verder Laura Monathen

Calisthenics
trainer

> Lees verder Laura Monathen

PR, Social Media
Event Management

> Lees verder Laura Monathen