2020 Zonnestralen

24/6/2020

2020 heeft dankzij Corona een compleet andere wending gekregen. Meer tijd thuis doorbrengen en veel wandelen. Ook was ik weer begonnen met rennen. Inmiddels werk ik weer op kantoor en heb ik wat pijntjes in de benen van het (hard)lopen en fiets ik weer met veel plezier vanuit Amserdam Zuidoost naar het centrum en terug.

 

Mobiliteit

Mijn auto heb ik definitief verkocht. Deze stond toch al veel geparkeerd en in de afgelopen 3 maanden had ik maar 1 keer een auto nodig.

Mijn fiets is vervangen voor een andere tweedehandse. De fietsenmaker wilde niet meer repareren, dit was niet rendabel. Dus heb ik na 14 jaar afscheid genomen van mijn groene gazelle. En moet ik nogsteeds wennen aan de achteruit trap rem met komische stop acties bij het stoplicht. Maar het gaat steeds beter en rustiger aan.

 

Schrijver

Verder ben ik gestart met het schrijven van een boek of e-boek of een voorraad aan input voor blogs. Met de gestelde deadline heb ik nog 3 maanden voor mijzelf. Het resultaat wordt in oktober bekend gemaakt.

 

Energie besparen is geld

Mijn sociale huurwoning is opgeknapt. De CV ketel is vervangen, de badkamer is gestuct, een oude bank is vervangen door een tweedehands en een nieuwe verflaag heeft mijn thuisomgeving opgefrist. Alle lampen zijn vervangen door Led. Na anderhalf jaar tijd en geld investeren is het gelukt om energie te besparen en daarmee geld voor de lange termijn. Namelijk 1/3 aan maandelijkse energielasten! En nu op weg naar 50 % energiebesparing! Elke maand neem ik mij voor om iets te doen, een maatregel toe te passen of een product te kopen zodat er minder energie verbruikt wordt.

 

Calisthenics in Amsterdam Zuidoost

Bijlmer Barz, calisthenics park 1102 wordt veelvuldig gebruikt. Een uitbreiding is dan ook gewenst. De gemeente komt binnen enkele weken met een ontwerp van de sportzone aan de dolingadreef in Venserpolder. Inmiddels zijn er bij het VIA hotel in Diemen ook toestellen geplaatst. Deze locatie is tevens op een paar minuutjes afstand lopen.

 

COLLECTIEVE INKOOPACTIE BIJLMER voor particuliere huiseigenaren. 
Ook de energiecommissie Amsterdam Zuidoost heeft niet stil gezeten. De gemeente wil dat zoveel mogelijk bewoners voordeel hebben van zonne-energie en lokaal opgewekte zonnestroom stimuleren. Daarom organiseert zij in samenwerking met het Regionaal Energieloket en Energie commissarissen van Zuidoost een gezamenlijk inkooptraject voor zonnepanelen. Zonne-energie heeft veel voordelen voor het milieu en voor uw portemonnee. Via deze actie kun je vanaf 16 juni 2020 tot donderdag 15 oktober 2020 op een voordelige en gemakkelijke manier zonnepanelen laten plaatsen op uw dak.


Laura Monathen

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

> Lees verder Laura Monathen

Calisthenics
trainer

> Lees verder Laura Monathen

PR, Social Media
Event Management

> Lees verder Laura Monathen