Bewegen en Verbinden

Energiecommissie

Energiecommissie

Bijlmer, de ideale stad? Het multiculturele, het 'Bims'-gevoel: een ziel met vele ­kleuren, een dynamische, veelzijdige wijk die zich kenmerkt door haar mix en tegenstellingen. Amsterdam Zuidoost wint prestigieuze prijzen voor de architectuur en bij World of Food eet je spijzen die je nog niet kende voor een bedrag waar je ­elders in de stad alleen bij de snackbar terecht kunt. Ondertussen werken de innovators aan een energieneutrale gebiedsvisie. Amsterdam Zuidoost dé etalage en hét living lab van Nederland, een proeftuin op het gebied van duurzaamheid. Op korte termijn is het de bedoeling krachten en initiatieven te bundelen die bijdragen aan een duurzame energiemissie. Volg de ontwikkelingen op 02025

 

Ruud Koornstra (Nationale Energiecommissaris) en de drie commissarissen Amsterdam Zuidoost: Laura Monathen (Vandebron), Henk van Raan (Johan Cruijff Arena) & Mattijs Maris (AMC/ZOEnergy)

 

Bijlmer Barz

Bijlmer Barz

In navolging van "Natuurlijk Bewegen in Venserpolder" waarbij beweeglessen werden gegeven in de wijk heeft Laura de Facebook pagina Bijlmer Barz opgezet. Dit om de talenten van calisthenics en streetworkout atleten uit Amsterdam Zuidoost te laten zien. Verborgen parels die nog niet bekend zijn bij non-profit instanties die samenwerken om jongeren op weg te helpen naar een betere toekomst.

Maar ook om beweegprogramma's voor verschillende doelgroepen te communiceren én vooral om mensen te inspireren. Het doel is om meer Calisthenics parken in Amsterdam Zuidoost te realiseren. 

Calisthenics SG

Calisthenics SG

Een jaar aan voorbereiding om Barmania Pro toestellen te laten plaatsen in het BOSS park Sittard Oost. De aanvulling in de buurt zorgt voor meer beweging in het park en is een sociale ontmoetingsplek voor jongeren uit de hele regio. Wil je ook een calisthenicspark in je buurt, wijk of gemeente? Én wil je hierbij ondersteuning? Laura Monathen gaat graag met je aan de slag om van jouw droom een realistisch en haalbaar plan te maken.

Facebook pagina Calisthenics Sittard-Geleen
Crowdfunding campagne voor de opening: voorjebuurt.nl/beweegparksittard

 

EerlijkWinkelen

EerlijkWinkelen

De aandacht voor het assortiment duurzame producten groeit. Stichting EerlijkWinkelen helpt je op weg naar leuke en hippe winkels die fairtrade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. In 2010 heeft Laura Monathen de route voor Eindhoven gemaakt en een jaar later realiseerde zij ook de EerlijkWinkelen route Sittard-Geleen, de eerste in Limburg. Er volgende nog veel meer steden, inmiddels zijn het er 62! En vanaf november 2017 is Laura Monathen terug als stedencoordinator Amsterdam om verantwoorde consumptie en productie te stimuleren.

Zonnekracht

Zonnekracht

Het doel om 500 zonnedaken in Sittard-Geleen te realiseren werd overtroffen. Laura organiseerde met partners zonnepanelen informatie bijeenkomsten voor lokale buurten om kennis te delen over de mogelijkheid van het zelf opwekken van elektriciteit en de energielasten te verlagen.

Vier succesvolle edities in Geleen centrum, Munstergeleen, Haag Sittard en Born, met ieder 200 bezoekers en inmiddels vele zonnedaken in de regio. Een vervolg werd gegeven met de organisatie van een Energiebeurs.

Fietsen voor Bomen

Fietsen voor Bomen

Een fietstocht waarbij kinderen van basisscholen spaarden voor fietskilometers. Deze werden omgerekend naar te planten bomen in de gemeente Sittard-Geleen. Op de dag van de fietstocht organiseerde Laura Monathen met partners een evenement op de markt met alles rondom mobiliteit en duurzaamheid. Hier zijn foto's te zien van de middag.

Calisthenics
trainer

> Lees verder Laura Monathen

PR, Social Media
Event Management

> Lees verder Laura Monathen