Over Laura Monathen

"Als je lekker in je vel zit, dan gaat alles beter".

 

Laura Monathen (1988) is een sportieve dame en creatief econoom. Geboren te Geleen, Limburg en woonachtig in Amsterdam Zuidoost. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd waaronder de HBO studie commerciële economie International Events, Music and Entertainment studies. Ze is fulltime werkzaam bij Vandebron en volgt haar passie waaruit maatschappelijke projecten ontstaan.

Als energiecommissaris zet ze zich in om de sociale energietransitie te versnellen met hart voor de natuur.

 

Vanaf 2012 heeft Laura diverse duurzame projecten uitgevoerd in samenwerking met AgentschapNL, COS Limburg, Coöperatie Lijnspel, Funtrax, Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Amsterdam, Kiwanis Geleen, Land van Limburg, Milieugroep Sittard-Geleen, Nudge, Phoenix burnout centrum, Provincie Limburg, Vereniging Mondiaal Beleid, Stichting Limburg Elektrisch, Stichting SES en 02025.

 

In 2014 maakte ze opnieuw kennis met krachttraining, met het eigen lichaamsgewicht. Het verbetert flexibiliteit en versterkt lichaamskracht. Ookwel calisthenics of streetworkout genoemd. De sport is een levensstijl. Een familie waarbij Laura thuis kwam, ze kreeg kansen die verder gaan dan haar dromen. De eerste wijze lessen waren "LOVE and Develop Yourself". Daarna wil ze andere vrouwen ondersteunen om sterker te worden, zowel mentaal als fysiek. Twee jaar later is er een Nederlandse opleiding via de AALO. Laura is een van de eerste studenten tot calisthenics trainer level 1 en fotomodel voor het studieboek. Ook heeft zij twee calisthenics parken gerealiseerd.

 

Caliswattuh? Het woord calisthenics komt van de oude Griekse woorden 'kálos', wat mooi betekent, en 'sthénos', de betekenis kracht. MOOIE KRACHT. Het is de kunst om met het eigen lichaam in een atletisch gespierde fysieke te transformeren. De sport is al eeuwenoud. Het kan altijd en overal, IMAGINEERING maakt het tot een unieke belevenissport. Er zijn verschillende materialen als hulpmiddel te gebruiken.

 

Op 14 mei 2018 benoemd tot Energiecommissaris Amsterdam Zuidoost. De energieke samenleving van overvloed.

 

Verandering:
Sociaal ondernemer met een passie voor een gezondere omgeving door te inspireren. Een vrouw met een missie om de wereld gezonder te maken middels duurzame evenementen, pr en coaching.

 

Media shortlist:

AD, RTL nieuws, Limburgs Dagblad, Eindhovens Dagblad, L1, 3FM, Zuidoost TV, Echo, Het Parool, MUG Magazine, Trouw, Zuidoost & Meer, Pakhuis de Zwijger / New Metropolis Zuidoost.

Laura Monathen

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

> Lees verder Laura Monathen

Calisthenics
trainer

> Lees verder Laura Monathen

PR, Social Media
Event Management

> Lees verder Laura Monathen